Vi är Juridiska föreningen!

Juridiska Föreningen är sektionen för dig som studerar rättsvetenskap på Luleå Tekniska Universitet och vi har funnits sedan 1997. Vi är engagerade rättsvetarstudenter som alltid är närvarande på campus.

Vi arbetar aktivt för att studenterna under vår sektion ska få det absolut mesta utav sin studietid här på LTU.

Det vi gör är att arbeta ideellt för att hjälpa er som läser rättsvetenskapsprogrammet med alla möjliga frågor. Vi är med i ett programråd där vi sitter i möten med Luleå Studentkår veckovis för att utveckla verksamheten och ta del av olika händelser. Vi är med i ett utbildningsbevakningsråd där vi tar upp ärenden angående orättvisa tentor, orimliga schemaläggningar eller kursupplägg. Massor med mera.

Vi hoppas att ni efter er nolleperiod känner igen oss här på universitetet men om ni mot förmodan inte vet vilka vi är eller inte känner igen oss så kan ni titta in på JF styrelsen. Vi har även ofta sektionströjor med logga som ni kan känna igen oss. Har ni några frågor är det bara att komma fram.

Vi i JF är en liten sektionsförening som trots sin storlek är en av de mest aktiva på hela skolan. Antalet medlemmar är en av de högsta i förhållande till antalet studenter. Vi har alltså en fantastisk uppslutning av studenter som är engagerade och dyker upp på våra event och de sammankomster som vi anordnar.

Vår sektion har ett gott kontaktnät med våra sponsorer och med andra sektioner, både inom LS och TKL. Vår paintballtävling under vt15 engagerade hela skolan med tävlande lag bland annat från Data, JF och enskilda medlemmar från allt mellan psykologerna till brandingenjörer.

Inom en snar framtid har vi planerat allt från sittningar till föreläsningar samt resor, temadagar och Årets Jurist. Vi har även vissa hemliga projekt som ska ge både stor exponering för JF samt oss rättsvetarstudenter.

Vi i JF anordnar många event under läsåret och är alltid öppna för fler. Känner du som ny student i rättsvetenskap för att engagera dig, så passa på och ta chansen. Vi ser framemot att träffa just dig.

Genom att bli medlem i Luleå Studentkår blir du automatiskt medlem hos oss.